Savijača od jabuka ili savijača vrlo je poznato jelo koje se priprema od lisnatog tijesta i nadjeva od jabuka.
Neposredno prije nego što ga zamotate, po nadjevu pospite smjesom začina BAM Štrudla i pita.
Mješavina sadrži pet aromatičnih začina koji obogaćuju ovo jednostavno jelo svojim isprepletenim okusima i aromama.
Možete ga koristiti i u pripremi pita, pečenih jabuka, carskog pečenja, sufle od jabuka, češnjaka…
Savijača od jabuka ili kolokvijalna savijača jelo je koje nije popularno samo u Sloveniji; često se priprema i u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj itd.
Glavni sastojci su lisnato ili vučeno tijesto i nadjev od jabuka.
Pospite smjesu začina Štrudla i pita po tijestu prije nego što ga zamotate.
Ako želimo da naša slastica bude još sočnija, tijekom pečenja premažemo je nekoliko puta koju napravimo od malo maslaca, šećera i viška soka od jabuke.
Čak i tijekom samog pečenja kuća miriše na jabuke i aromatičnu mješavinu koja se sastoji od cimeta, đumbira, kardamoma, vanilije, papra i šećera.
Kad vježbom savladamo pripremu tijesta, imamo brzo pripremljen ukusan i domaći desert koji našu svakodnevicu čini malo svečanijom.
Mješavina Štrudle i pite savršena je i za pripremu pite od jabuka.
Koristite ga za zaslađivanje naribanih jabuka, a možete ga posipati i po vrhu pite.
Smjesu možete koristiti i u pripremi pečenih jabuka, carskog pečenja, sufle od jabuka, šaha…
Alergeni: Može sadržavati tragove glutena.
Sobna temperatura nikada ne smije prelaziti 25°C, a začini se ne smiju izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti.