Značajke:* elastičan je i fleksibilan* ne trga* može se vrlo tanko smotati* ne lijepi se* ugodnog je okusa i mirisa* pogodan je i za modeliranje i oblikovanje figurica, jer lijepo zadržava oblik
Prije upotrebe dobro ga zamijesite.
Masa je u početku malo tvrda, ali gnječenjem postaje podatna i fleksibilna.
Da biste olakšali mijesenje, masa se može zagrijati u mikrovalnoj pećnici nekoliko sekundi.
Nemojte ponovno zagrijavati istu masu.
Možete ga obojiti jestivim bojama.
Šećerna masa najčešće se koristi za ukrašavanje i pokrivanje kolača.
Također možete izrezati razne znakove iz razvaljane mase (npr. Rezačima za kolače), ostaviti ih da se osuše i malo stvrdnu, a zatim možete crtati po njima.
Pišete jestivim bojama.
Takvim ukrasima možete ukrasiti kolače, muffine, kolače, pojedinačne komade kolača…
Pažnja: ne stavljajte šećernu masu na deserte s kremom na njima, jer to uzrokuje topljenje ove mase.
Npr.
Kada prekrivate tortu, nemojte mazati kremom.
Tortu možete premazati npr.
s kremom od maslaca, čokoladom… a zatim stavite šećernu masu.
Ali, naravno, u kolaču može biti punjenje kreme, samo pazite da šećerna masa ne dođe u dodir s njom.
Energetska i nutritivna vrijednost na 100g: 1556 kJ / 372 kcal
- Masti: 7,6 g, od toga zasićene masti: 7,2 g
- Ugljikohidrati: 76 g, od čega šećeri: 20 g
- Bjelančevine: 0,5 g
- Sol: 0,1 g
Doziranje proizvoda mora biti u skladu s Uredbom 1333/2008/EZ.
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Nakon otvaranja, neiskorištenu masu čuvajte u dobro zatvorenoj vrećici ili posudi kako biste spriječili isušivanje mase.
Može se koristiti barem do datuma utisnutog na pakiranju.
Proizvedeno u Portugalu.