Šećer, respektivno.
Lumea ticino masa svestrana je u svojoj upotrebi, kako za pokrivanje kolača, tako i za izradu figurica.
Lako se mijesi i ima ugodan okus vanilije.
Fondant za pokrivanje kolača, proteže se do debljine od 2,5 mm.
pokrivanje kolača.
Također možete izrezati razne figure iz razvaljane mase (npr. Rezačima za kolače), ostaviti ih da se malo osuše (tako se malo stvrdnu), a zatim možete crtati po njima.
Pišete jestivim bojama.
Takvim ukrasima možete ukrasiti kolače, muffine, kolače, pojedinačne komade kolača…
Preporučujemo korištenje silikonske prostirke kao radne površine, ali možete je koristiti i na običnoj površini, koja se po potrebi može posipati s malo škroba.
Ne preporučujemo korištenje šećera u prahu, koji se može kupiti u komercijalne svrhe, jer je granuliran i mijenja konzistenciju fondana, napravljenog od vrlo finog šećera u prahu.
Pažnja: ne stavljajte šećernu masu na deserte s kremom na njima, jer to uzrokuje topljenje ove mase.
Npr.
Kada prekrivate kolače, kolač nemojte premazivati kremom.
Tortu možete premazati npr.
s kremom od maslaca, čokoladom… i na to stavite šećernu masu.
Ali, naravno, u kolaču može biti punjenje kreme, samo pazite da šećerna masa ne dođe u dodir s njom.
Čuvanje: Na čistom i suhom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od sunca.
Preporučuje se čuvanje proizvoda u dobro zatvorenoj ambalaži.
1. Dodajte malo sirupa napravljenog od žličice šećera i žličice kipuće vode.
2. Lagano navlažite ruke i ponovno mijesite fondan dok ne postane elastičan i upotrebljiv.
Sastojci: Šećer, glukozni sirup, biljna mast (palmina), škrob E1422 acetilirani diškrobni adipat, voda, glicerol E422, želatina, E415 ksantan guma, konzervans kalijev sorbat E202, aroma vanilije, limunska kiselina E330, boja E129 allura crvena AC, E102 tartrazin, E110 sunčano žuta FCF.
E129, E102 i E110 mogu negativno utjecati na aktivnost i pažnju djece.
Alergeni: Može sadržavati tragove jaja, soje, sumpornog dioksida i sulfita.
- Masti 8,30 g od toga zasićene masti 4,15 g
- Ugljikohidrati 83,91 g, od čega šećeri 78,11 g
- bjelančevine: 0,19 g
- sol: 0,01 g